Coșul meu: 0 produse
Întrebări frecvente

#. De ce sa folositi sistemele de epurare Eco Tad Industries?

Putem aduce in discutie doar cateva din motivele pentru care clientii nostri le declara: ‘fosele septice EcoTad sunt usor de instalat, usor de mutat si economice’, ‘statiile de epurare monobloc G/V sunt usoare si rezistente’, ‘separatoarele de grasimi si particole grele sunt ecologice si reciclabile’, ‘bazinele septice rezistente la variatiile de temperatura’, noi mai putem adauca faptul ca mini-statiile de epurare (fose biologice) sunt rezistente la agentii atmosferici, acizi, coroziuni si imuni la mucegai si licheni. Accesibilitatea produselor este data si de preturile promotionale ale acestora.

Durabilitatea produselor este sustinuta cu deplina incredere de producatori pe care ii reprezentam, care nu numai ca ofera garantie timp de 2 ani pentru defect de fabricate si 30 de ani pentru coroziune, dar si garanteaza inlocuirea produsului cu unul nou, in cazul in care apar defectiuni. Pe tot parcursul perioadei de garantie, tehnicienii supravegheaza buna functionare a produselor si raspund cu promptitudine tuturor intrebarilor de ordin tehnic si tehnologic adresate de cumparator.

Fosa septica este un sistem ecologic de tratare a apelor uzate menajere, si este cea mai buna solutie pentru locuintele aflate in zone care nu sunt racordate la un sistem centralizat de canalizare. Fosa septica este fabricata dintr-un material special (PEHD- polietilena lineara de inalta rezistenta) conceputa sa reziste la diferente mari de temperatura (de la -60® la +80®C ).
Este un sistem mai avantajos datorita costurilor de achizitionare, intretinere si instalare fata de sistemul clasic din beton.
Se sapa groapa pentru fosa, si trei santuri paralele pentru sistemul de drenaj (gropile se pot realiza manual sau cu ajutorul unor utilaje speciale), se racordeaza teva din casa la teava de intrare in fosa si din fosa intr-un sistem de drenaj in sol!

IMPORTANT: Inainte de a ingropa fosa, aceasta trebuie umpluta cu apa!

Inainte de a va explica cum functioneaza o fosa septica ecologica(biologica)este important de stiut ce componente are acest sistem:
  • Teava de intrare
  • Teava de iesire

Bazin interior (digestie-fermentare) - aici in lipsa oxigenului se formeaza o cultura de bacterii (procesul anaerob de descompunere a materiei) care descompun materia extragandu-i continutul de apa.

Bazin exterior (de sedimentare) – acest bazin are rolul de sedimentare a namolului poluant ce provine in urma digestiei.

Evacuare biogaz - este recomandat ca evacuarea sa se faca printr-un niplu de 1 tol, ce se conecteaza la sistemul de evacuare din partea superioara a fosei (gaura filetata cu capacel)

Gura de vizitare/vidanjare - fosa este prevazuta cu un capac (cu filet) de inspectie in partea superioara a fosei prin care se face si vidanjarea.

Se sapa 1-2-3 santuri paralele (in functie de capacitatea fosei si a spatiului de care dispuneti), se ia teava gaurita pentru drenaj de 110 sau mai mare, care se racordeaza printr-un cot T la iesirea din fosa, dupa care teava este amplasata pe cele trei santuri paralele.

IMPORTANT: Pentru o functionalitate cat mai buna trebuie respectata o mica inclinatie(panta) din casa in fosa si din fosa in sistemul de drenaj(cca 2-3%).

Cultura de bacterii(bioactivatorul) se adauga inainte de prima utilizare.Are rolul de a accelera formarea culturii de bacterii.
Declaratie de Conformitate, Carte Tehnica,(cu norme de instalare si utilizare), Certificat de Garantie, document de plata (factura).
l.e =locuitor echivalent. In consecinta,in conformitate cu stasul CE 12566/3 debitul se calculeaza tinand cont de consumul mediu pentru o persoana, de aproximativ 200l/zi. In consecinta o fosa septica ECO6 este dimensionata pentru 6 L.E.Capacitatea ei maxima se calculeaza 6 l.e x200litri = 1200 litri apa menajera/zi.
In functie de capacitatea de spalare, sau a numarului de posturi, se calculeaza un debit estimat zilnic. In functie de acest debit, se realizeaza dimensioarea separatorului de uleiuri si hidrocarburi. In functie de zona de deversare acesta poate fi simplu care are si rolul de denisipator, sau cu filtru de coalescenta care creste eficienta sepataorului pana la 98%.
Fosa septica de tip imhoff se vidanjeaza la o perioada de 2-3 ani ( in conditii normale de functionare). Aceasta perioada poate sa creasca in cazul in care fosa nu este exploatata intens, sau poate sa scada daca fosa este exploatata peste limita de functionare.
In cazul in care deasupra fosei se doreste sa se treaca cu masina, este obligatoriu sa se construiasca un camin de beton in jurul fosei septice, iar deasupra sa se monteze un capac carosabil. Caminul de beton impreuna cu capacul carosabil, vor suporta toata greutatea.
Bioactivatorul se adauga in momentul in care doriti sa puneti in functiune fosa septica. Acesta in principiu se adauga o singura data, la inceputul utilizarii fosei. In momentul primei vidanjari, continutul fosei se va vidanja in proportie de 90-95%, iar restul de 5% de namol ramas in partea inferioara a fosei, va ajuta la refacerea faunei bacteriene din interior.
Nu. Deoarece in interiorul fosei are loc un proces de fermentatie anaeroba, prin care se degaja caldura. Apa din dren nu va ingheta, deoarece drenurile se ingroapa obligatoriu sub aria de inghet a solului( 90-100 cm).
Fosa septica se vidanjeaza prin capacul de inspectie, care este situat in partea superioara a fosei.
Nu. Apa rezultata din fosa septica, obligatoriu trebuie sa fie evacuata in sol,printr-un sistem de drenuri.
Pentru a deversa apa intr-un rau sau emisar, aveti nevoie de o instalatie de epurare FA( fanghi activi). Aceasta se va instala in contiunuarea fosei septice (apa din fosa va ajunge in FA, iar deaiciea intr-un rau sau emisar. Cu ajutorul acestei instalatii fosa septica+FA , apa epurata va respecta normele NTPA001(norme cu privire la deversarea apelor menajere intr-un rau sau emisar).
Lungimea drenului se ia in functie de numarul de persoane si in functie de felul solului. Daca solul prezinta conditii bune de pearmeabilitate se ia 5 m de teava de locuitor.(ex. pentru fosa de 4 persoane ECOIMO4, lungimea drenului va fi de minim 20m). Daca solul nu prezinta conditii bune de pearmeabilitate( este argilos) se iau 7-8 metri de teava de persoana. Pentru fosa de 4 persoane lungimea drenului in acest caz va fi de minim 30 m.